Marmelijn
            Marmelijn
Marmelijn

De lessen waren heel leuk, leerzaam en de opvoering aan het eind is natuurlijk ook super leuk!! Dus als je op Marmelijn wilt, doe het dan het is de moeite waard!

Liefs Noor (leerling van Mireille)

Lessen

We hebben bij Jeugdtheaterschool Marmelijn leuke, ervaren docenten: Marc van Driel, Mireille Verheijen, dansdocent Petra Smale en zang- en toneeldocent Tamar Floor. Zij werken in de lessen vanuit o.a. emoties, elementen, improvisatie, sprookjes, fysiek acteren en stemvorming. In de klas ontwikkel je eigenheid, talent, zelfvertrouwen en lef, maar spelplezier staat natuurlijk altijd voorop! Daarnaast worden er gedurende het lesjaar workshops in verschillende disciplines gegeven, zoals bijvoorbeeld zwaardvechten, djembé en improcomedy.

De kinderen uit de onder- en middenbouw van de basisschool beginnen in de toneelklas waar zij op een speelse manier kennis maken met toneelspelen. In de bovenbouw van de basisschool kun je kiezen om verder te gaan met toneel of de musicalrichting op te gaan. Bij toneel krijg je les in alle facetten van het toneelspelen en bij musical krijg je naast toneelles ook zang- en bewegingsles.

Alle kinderen treden aan het einde van het cursusjaar in juni op in Theater de Speeldoos, waarbij natuurlijk familie, vrienden en vriendinnen van harte uitgenodigd worden.


Jeugdtheaterschool Marmelijn biedt de volgende lessen aan:

Toneelklas (4 tot en met 6 jaar)

Hoe loopt een leeuw? Hoe dansen spoken? Hoe zingen bloemen? Door middel van thema’s leren de kinderen samen te spelen, uiting te geven aan emoties en hun motoriek te ontwikkelen. De kinderen leren met elkaar te spelen en ook te kijken naar anderen. Kortom, een speelse manier om kennis te maken met theater. 
De kinderen gaan gedurende drie kwartier per week starten met spel, beweging en het ontwikkelen van hun fantasie. Aan het einde van het jaar laten ze tijdens een open les op het grote podium van Theater de Speeldoos zien wat zij allemaal hebben geleerd.

Toneelklas (6 tot en met 11 jaar)

De jongste toneelspelers krijgen les in spel en beweging en ontwikkelen hun fantasie. Je leert emoties te spelen en te improviseren. Je werkt tijdens de lessen vanuit verschillende thema’s, zoals televisie, beroepen, het maken van een stripverhaal, sprookjes, decor, spelen met maskers en nog veel meer! Uiteraard treed je aan het einde van het jaar met je hele groep op in Theater de Speeldoos.

Toneelklas (11 tot en met 17 jaar)

Vanaf 11 jaar ga je dieper in op het vak acteren. Je zult leren improviseren, doet aan theatersport en werkt vanuit teksten en verhalen. In deze klas werk je ook met rekwisieten en je leert nog beter je lichaam en je fantasie te gebruiken in je toneelspel. Ook ga je verder leren hoe je een rol moet spelen en hoe je een personage vorm geeft.

Musicalklas (8 tot en met 17 jaar)

In deze klassen krijg je les in spel, zang en dans. Je gaat werken vanuit verhalen, muziektheater, songteksten, beweging en improvisatie. En wie weet wordt jij Nederlands nieuwste musicalster!  Bij musicalles krijg je les in drama, zang en dans, waarbij je iets meer les krijgt in drama dan in zang en dans. De lessen worden gegeven 3 verschillende docenten: een drama-, dans- en zangdocent. Uiteraard delen we je in bij leeftijdgenoten.

Bij de definitieve indeling van de verschillende groepen wordt rekening gehouden met leeftijd, persoonlijke ervaring van de leerling, groepsgrootte en ervaring binnen de groep.
Heb je vragen over welke groep bij je past, mail dan met Marc van Driel (marcvandriel@marmelijn.nl).

Voor alle informatie over het rooster, lesgeld en andere praktische informatie, klik je hier.

      Marmelijn
Marmelijn
            Marmelijn

Het leukste wat ik aan de lessen vind is de vrienden die je maakt tijdens het spelen.

Toneel schept een band! : )

Nick